Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

Kacsamell keleti fűszerekkel és ropogós hajdinával – a harmóniák játéka a Liget Royal Étteremben

HU EN DE

Kacsamell keleti fűszerekkel és ropogós hajdinával – a harmóniák játéka a Liget Royal Étteremben

A hévízi Liget Royal Étterem séfje, Bódis Tamás ismét egy különleges fogást mutat be az új étlapról: ezúttal a rozé kacsamell kerül reflektorfénybe, amely keleties ízvilággal, izgalmas textúrákkal és kreatív fűszerezéssel hódít.
 
Kacsamell keleti fűszerekkel és ropogós hajdinával – a harmóniák játéka a Liget Royal Étteremben – Ez egy rozé kacsamell répákkal és gyömbéres répapürével – kezdi Tamás. – A gyömbér egy kis pikáns karaktert visz a pürébe, amitől az egész étel élénkebb, izgalmasabb lesz. A répákat sütjük is, de előtte megszórjuk egy Marrakesh nevű fűszerkeverékkel – folytatja. – Ez egy nagyon markáns, keleties ízvilágú keverék, amiben a chilin kívül rengeteg más fűszer is van. Nagyon jól működik a sült répa természetes édességével – teszi hozzá. – Így a klasszikus répaízt egészen új irányba tudjuk eltolni, ami egyszerre áll jól a kacsának és a zöldségeknek is.
A textúrák játékáról sem feledkezett meg a séf. – A hajdinát nem főztem meg klasszikusan, hanem kis előfőzés után kipattogtattam a fritőzben. Egy másik fűszerrel szórtam meg, ami jól harmonizál a répánál is használt Marrakesh keverékkel. Az így kapott ropogós hajdina szuper textúrát ad az ételnek, szinte megkoronázza az összhatást.
A kacsamell is külön gondossággal készül. – A húst suvidálom, majd rozéra sütöm, így marad igazán szaftos és puha. A tálalás végén pedig friss korianderrel szórom meg, ami egy kis zöldes, üde leheletet ad az egész fogásnak.

A tányéron így egy harmonikus, modern és karakteres étel jelenik meg, amely tökéletesen tükrözi Bódis Tamás filozófiáját: egyszerű alapanyagokból kiindulva, kreativitással létrehozni valami igazán különlegeset. Ez teszi feledhetetlenné a Liget Royal Étteremben töltött alkalmakat, hiszen ahány étel, annyi ízélmény, gasztronómiai kaland, és mindez akár egy ligetbe nyúló négyévszakos teraszon, vagy ha úgy tetszik inkább, az étterem meghitt belső tereiben. Ha hévízi, vagy környékbeli, vagy ha Hévízen jár, ide mindig érdemes betérni!
Cseh Teréz
Cookie Accepting
Asztalfoglalás