Kacsamell keleti fűszerekkel és ropogós hajdinával – a harmóniák játéka a Liget Royal Étteremben

A textúrák játékáról sem feledkezett meg a séf. – A hajdinát nem főztem meg klasszikusan, hanem kis előfőzés után kipattogtattam a fritőzben. Egy másik fűszerrel szórtam meg, ami jól harmonizál a répánál is használt Marrakesh keverékkel. Az így kapott ropogós hajdina szuper textúrát ad az ételnek, szinte megkoronázza az összhatást.
A kacsamell is külön gondossággal készül. – A húst suvidálom, majd rozéra sütöm, így marad igazán szaftos és puha. A tálalás végén pedig friss korianderrel szórom meg, ami egy kis zöldes, üde leheletet ad az egész fogásnak.
A tányéron így egy harmonikus, modern és karakteres étel jelenik meg, amely tökéletesen tükrözi Bódis Tamás filozófiáját: egyszerű alapanyagokból kiindulva, kreativitással létrehozni valami igazán különlegeset. Ez teszi feledhetetlenné a Liget Royal Étteremben töltött alkalmakat, hiszen ahány étel, annyi ízélmény, gasztronómiai kaland, és mindez akár egy ligetbe nyúló négyévszakos teraszon, vagy ha úgy tetszik inkább, az étterem meghitt belső tereiben. Ha hévízi, vagy környékbeli, vagy ha Hévízen jár, ide mindig érdemes betérni!