Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

Vörösboros vaddisznóragu gyökérzöldségekkel és knédlivel - Bemutatkoznak a Liget Royal Étterem új étlapjának sztárjai – 5. rész

HU EN DE

Vörösboros vaddisznóragu gyökérzöldségekkel és knédlivel - Bemutatkoznak a Liget Royal Étterem új étlapjának sztárjai – 5. rész

A hévízi Liget Royal Étterem állandó étlapjának egyik ikonja, a séf kedvence a Vörösboros vaddisznóragu gyökérzöldségekkel és knédlivel. Az új étlap „sztárjait” bemutató sorozatunkban Bódis Tamás, a Liget Royal Étterem séfje elárult néhány részletet eme remek vadétel elkészítésének titkairól.
 
 
Vörösboros vaddisznóragu gyökérzöldségekkel és knédlivel - Bemutatkoznak a Liget Royal Étterem új étlapjának sztárjai – 5. rész - Az egyik kedvencem, a sztárok sztárja nálam, a Vörösboros vaddisznóragu, gyökérzöldségekkel, knédlivel. Nagyon szeretem az ilyen zsemlegombóc-jellegű, kenyérszerű tésztákat, mint amilyen a knédli is, mert ezekhez kiválóan illenek a különféle szószos ételek, mint amilyen a Vörösboros vaddisznóragu is.

- Ez a vadételünk attól válik különlegessé – ahogy minden, amit a Liget Royal Étteremben felszolgálunk -, hogy megadjuk a módját az elkészítésének, rászánjuk a szükséges időt, hogy az ízek összeérhessenek. Ehhez az egészben hagyott vaddisznócombot körbe megpirítjuk, majd különféle gyökérzöldségekkel, egy kis vörösborral, kevés paradicsompürével, és vadfűszerekkel - boróka, babér, kakukkfű, zsálya – rövid lében párolva, puhára főzzük. Az omlós vaddisznóhúst levéből kivéve rusztikus, nagyobb darabokra vágjuk. Forrázott, roppanós, ízgazdag zöldségekkel körítve tálaljuk. A leszűrt főzőlevet tovább forraljuk, besűrítve ez adja az alapot a mártáshoz.

- A knédlit külön tálaljuk hozzá, így ki-ki ízlése és kedve szerint tunkolhatja vele a nagyon puha, nagyon karakteres ízű vadétel, amit még egy pici savanyított zöldséggel - gyöngyhagyma, mustármag, lilahagyma – is megturbózunk, plusz jön rá az elmaradhatatlan frissítő az apróra vágott zöldfélék – petrezselyem, angolzeller.

- De talán a méltatásból már ennyi elég is lesz, engedjük inkább a sztárunkat mielőbb „színpadra”, akarom mondani asztalra lépni! Jöjjenek el a Liget Royal Étterembe, Hévízre, és kóstolják meg ezt a fenséges finomságot, étlapunk egyik csillagát!
Cseh Teréz
Cookie Accepting
Asztalfoglalás